-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8046 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

نماز و زكات در مورد انبياي الهي مثل هود و نوح به چه صورتي بوده در حالي كه نماز در سال دوم بعثت بر پيامبر اكرم (ص) واجب شده است؟

همة انبياي الهي با توحيد خدا پرستي و عبادت و استغفار و توبه مانوس و جزء برنامههاي آنان بوده و نماز برنامهاي براي راز و نياز با خدا است.

قرآن به نحوي نماز را از برنامههاي حضرت شعيب ميداند در آن جا كه قوم او به عنوان تمسخر به وي ميگفتند:يا شعيب أصلوتك تأمرك أنْ نترك ما يعبد آباوُنا أو أن نفعل في أموالنا ما نشاء؛[5] اي شعيب، آيا نماز به تو دستور ميدهد كه آنچه را پدرانمان ميپرستيدند ترك گوبيم و آنچه را ميخواهيم در اموالمان انجام ندهيم؟

از اين آيه معلوم ميشود حضرت شعيب يك برنامة عبادتي داشته است، كه قرآن از آن به صلوه تعبير ميكند. البته صلوه در لغت به معناي دعا است و دعا بخشي از عبادات است. شايد صلوة او به شكل عبادت خاصي بوده امّا اين كه همشكل نماز مسلمانان بوده باشد، معلوم نيست. در هر صورت نمازي داشته، گرچه مشكل آن را نميدانيم و مورّخان چگونگي آن را ننوشتهاند.

قرآن در بارة حضرت موسي و قوم او ميفرمايد:و اجعلوا بيوتكم قبلة و اقيموا الصلوة؛[6] خانههاي خود را قبله قرار دهيد و نماز را بر پاداريد .

در اين آيه نيز شكل نماز حضرت موسي بيان نشده است.

در جاي ديگر مي فرمايد:وأنا اخْترتك و استمع لما يوحي إننّي أنا اللّه لا إله إلاّ أنا فاعبدني و أقم الصلوة لذكري؛1[7]تورا بر گزيدم، گوش كن به آنچه به تو وحي ميشود. من خدايي هستم كه به جز من خدايي نيست. پس عبادت كن مرا ونماز را براي ياد من برپادار.

دربارة حضرت اسماعيل ميفرمايد:كان يأمر أهلَه بالصلوة و الزكاة ؛ او همواره خانواده و خويشان و اطرافيان خودرا به نماز و زكات فرمان ميداد .[8]آن چه در قرآن از نماز ما مسلمانان بيان شده سفارش به اصل نماز، ركوع، قصر نماز (شكسته شدن نماز در مسافرت) وضو، تيمم، وقت نماز به طور مجمل(اقم الصلوة طرفي النهار و زلفاً من الليل).[9](اقم الصلوة لدلوك الشمس إلي' غسق الليل)،[10] نماز جمعه، خشوع در نماز است. امّا اين كه نماز صبح دو ركعت يا مغرب سه ركعت يا ظهر و عصر و عشا چهار ركعت است يا ديگر جزئيات، در روايات بيان شده است، و بر اساس دستور و سيرة پيامبر (ص) به اين شكل نماز ميخوانيم.در بارة كيفيت نماز و زكات پيامبران گذشته، منبع و مدرك معتبري نيست امّا مسلّماً نماز و عبادت و پرداخت زكات و دستورهاي ديگر ديني داشتهاند.

[5]هود (11) آية 87..

[6]يونس (10)، آية 87..

[7]طه (20) آية 14.

[8]مريم (19) آية 55.

[9]هود (11) آية 114.

[10]اسراء (17) آيه 78.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.